Sensilab Urifar granule

Sadrži inovativni prirodni sastojak D-manozu i ekstrakt nara. Djeluje već nakon 30 min. Brzo i učinkovito pomaže kod upale mjehura. Preporučuje  se kod ponavljajućih urinarnih infekcija. Veže bakteriju Escherichia coli na sebe i eliminiše je iz urinarnog trakta. Ima prirodno antibiotsko djelovanje i koristi se kako bi se spriječila potreba po uzimanju antibiotika.

Cijena 17,85 KM

Količina

Upala mjehura je najčešći oblik infekcije mokraćnog sistema. Najčešće se pojavljuje kao posljedica infekcije bakterijom Escherichia coli, koja je uzrok zaraze u 90% slučajeva. Simptomi su izuzetno neugodni. Neuobičajeno često osjećamo potrebu za mokrenjem, imamo mutni urin s jakim mirisom te peckajući osjećaj tokom mokrenja. Takođe se može osjetiti bol u karlici, pojaviti krv u mokraći i povišena temperatura.

Žene su osjetljivije na infekcije mjehura. Posebno su na udaru mlađe žene, trudnice, žene u razdoblju neposredno prije ili poslije menopauze, kao i dijabetičari. Najveći rizik za infekciju mokraćnog sistema  imaju seksualno aktivne mlade žene. Zanimljivo je da je najmanje 20 posto žena barem jednom u svom životu patilo od upale mjehura. Veliki problem je i to da se infekcije mokraćnog sistema često ponavljaju. Prema nekim podacima, recidiv se pojavio u 80 posto infekcija. Prečesto uzimanje antibiotika takođe je posljedica upale mjehura.

Prije konzumiranja ispraznite mjehur. Otopite 1 vrećicu proizvoda u čaši s vodom. Proizvod konzumirajte na prazan želudac. Tokom  dana popijte veliku količinu vode. Jači učinak napitka se postiže, ako se istovremeno konzumira vitamin C koji snižava pH urina i s time sprječava nastanak uslova pogodnih za rast bakterija. 

Kao dodatak k liječenju s antibioticima: 1-2 vrećice na dan, 7 dana.

Dnevna doza se može povećati po dogovoru s liječnikom. 

Nije za djecu mlađu od 3 godine. Djeci preporučujemo pola od  preporučene doze.

Pite puno tečnosti, posebno vode. Češće ćete prazniti svoj mjehur, brže će se bakterije izlučiti i isprati iz mjehura. Učinite nešto, nemojte čekati da upala prođe sama od sebe. Što prije popijte napitak Urifar koji sadrži prirodne sastojke D-manozu (prirodni šećer) i ekstrakt nara (Punica granatum). D-manoza onemogućava bakterijama Escherichia coli vezanje na zid mjehura i tako se one odstranjuju putem urina.

Slični proizvodi

Utisept kapsule

Veoma brzo i efikasno, kapsule kod upale mokraćnih kanala.

Detaljnije

Palisept kapsule

Palisept kapsule su biljni proizvod za olakšavanje tegoba kod mokrenja.

Detaljnije

Naturoplex kapsule

Naturoplex je potpuno prirodan preparat koji obezbeđuje uspjeh u sprečavanju razvoja i terapiji urinarnih infekcija.

Detaljnije

Poslednje pogledani proizvodi

Sensilab Urifar granule

Brzo i efikasno pomaže kod upale mjehura.

Detaljnije