Ulje ćurekota 50 ml

Kroz stotine i hiljade godina čovječanstvo je tragalo za panacejom - čudesnim lijekom koji bi mogao izliječiti sve ljudske boljke.

Postoji li prirodan lijek koji djeluje na toliko širok spektar bolesti da zaslužuje status panaceje?Ako bismo među najmoćnijim lijekovima svijeta morali izabrati jedan, najdjelotvorniji, taj status bi bez sumnje pripao ulju crnog kima.Crni kim spada među najljekovitije biljke svijeta.

Za njega je važi narodna poslovica da "liječi sve osim smrti", a kroz vijekove su ga koristili mnogi poznati ljekari.

Cijena 10,40 KM

Količina

Crni kim je prirodni antibiotik koji nema štetnih posljedica. Koristi se kod različitih infekcija i upala, a djelotvoran je i protiv gljivica i parazita.Pokazao se učinkovitim protiv E.coli, pa se primjenjuje i u liječenju urinarnih infekcija.

Ulje crnog kima pomaže održavati zdravlje mikroflore želuca i crijeva te stimulira rad bubrega i jetre.Pročišćava probavni sistem ( posebno detoksikuje  crijeva te ubija parazite u njima). Često se koristi u borbi protiv gljivičnih oboljenja poput kandide, gdje opet dolazi do naglaska njegov učinak na imunitet. U tom se slučaju uzima lokalno i oralno.

Njeguje kožu, kosu i nokte. Ulje crnog kima koristi se u njezi kože, kose i noktiju te pomaže kod njihovih oboljenja. Vanjska primjena djeluje kod gljivica na noktima i stopalima, dermatitisa, neurodermatitisa, gubitka kose, psorijaze, impetiga, akni te kroničnih i alergijskih upala. Redovna upotreba na licu čini ten čišćim, ublažava bore i njeguje sve tipove kože, a posebno suhu. Pakunzi za kosu s uljem crnog kima jačaju kosu i daju joj sjaj, a zbog svog djelovanja protiv gljivica i bakterija, smanjuju i perut. Ulje možete koristiti kao pakung ili nakon svakog pranja kose utrljati jednu do dvije kapi na vlasište i posušiti kosu.

Ulje crnog kima dostupno je u obliku ulja ili kapsula. Preporučena dnevna količina je jedna kafena kašika  tri puta dnevno.

Ulje može se koristiti i lokalno - za njegu problematične kože i vlasišta, kod artritisa i reume te kod migrena.

U mnogim receptima, preporučuje se promiješati ulje crnog kima s medom i tako ga popiti. Med pojačava ljekovito djelovanje crnog kima i njegovu apsorpciju u organizmu.

Kod bolesti uha, ulje crnog kima razrijeđeno s maslinovim uljem kapa se direktno u uho, a kod bolesti oka - nanosi se na oko.

Najbolje ulje crnog kima dolazi iz južne i jugozapadne Aziji, najčešće iz Egipta -  zemlje odakle ta biljka potiče.

Postoji na stotine nevjerojatnih zdravstvenih dobrobiti ulja crnog kima.

Smatra se da zbog sinergije njegovih sastojaka ovo ulje posjeduje gotovo čudesnu iscjeljujuću moć. Među glavnim sastojcima su: nigelon, timokinon, beta sitosterol, bjelančevine, vitamini B1, B2, B3folna kiselina,kalcij, željezo, bakar, cink, fosfor.alfa linoleinska kiselinaomega 3 i omega 6 masne kiseline,miristinska, palmitinska, palmitoleinska,stearinska, oleinska, linoleinska i arahidonska kiselina

Slični proizvodi

Imunoglukan kapsule

Dodatak ishrani s Imunoglukanom, vitaminom C i cinkom - pomaže prirodnu odbranu organizma.

Detaljnije

Imunoglukan sirup

Dodatak prehrani s vitaminom C i prirodnim Imunoglukanom u obliki sirupa (120 ml) – brzo aktivira prirodnu odbranu organizma.

Detaljnije

Ecomer kapsule

ECOMER je jedinstven i standardizovn prirodni proizvod za jačanje imuniteta i poboljšanje opšteg stanja organizma.

Detaljnije

Origano čaj 50 g

Probotanic Origano čaj dobijen je sušenjem nadzemnog dijela biljke divlji origano. Ima izuzetno lijep i jak miris.

Detaljnije

Poslednje pogledani proizvodi

Ulje ćurekota 50 ml

Latinsko ime biljke je Nigella sativa, a najčešći popularni nazivi su crni kim, crni kumin, čurekot ili kalinji.

Detaljnije