Sibirska aronija

Potpuno prirodan sok aronije, bez dodanog  šećera, vode i konzervansa. Armedinin sok od aronije  sadrži 100% obogaćenog svježe hladno iscijedjenog soka najkvalitetnije sibirske aronije  sa dodatkom prirodnih sokova različitih vrsta voća. Dodatak 10% ostalog voća ima višestruke prednosti. Prije svega vitamini, minerali i ostale ljekovite supstance dodanog voća sinergijski sa aronijom pojačavaju ljekovit efekat ovog eliksira. Čist sok aronije je opor i kiseo, pa se zato dodavanjem samo 10% raznog voća ukus značajno poboljšava tako da Armedinin sok rado uzimaju i djeca i odrasli. Od skoro na našem tržisti se nalazi i formulacija namijenjena isključivo djeci, Armedina BioPediatrix Sibirska aronija.

Cijena 123,00 KM

Količina

Aronija je bogata antioksidansima, flavonoidima, mineralima u tragovima, folnom kiselinom i vitaminima  B, C i E.

Zbog visokog sadržaja antioksidanasa i vitamina C i E, aronija djeluje antivirusno, antibakterijski i antiupalno. Aronija je bogata antioksidansom antocijanom koji jača imunitet, smanjuje rizik od raka i usporava starenje. Aronija blagotvorno djeluje na rad želuca. Stimuliše rad štitne žljezde, pa se posebno preporučuje osobama s hipotireozom. Aronija sprečava nastanak kardiovaskularnih bolesti. Ovo voće snižava visok pritisak i holesterol te potiče stvaranje dobrog holesterola. Aronija stimulira rad jetre, pomaže kod žučnih kamenaca i upala žučnog mjehura. Blagotvorno djeluje i na naš probavni sistem - smiruje grčeve i bolove u crijevima, smanjuje upalu sluznice crijeva i zaustavlja proljev. Aronija je korisna i kod upale mokraćnog sistema. Ovo voće možemo pronaći u mnogim proizvodima za mršavljenje, jer pomaže  u održavanju idealne tjelesne težine. Istraživanja ruskih naučnika su pokazala da aronija pospješuje odstranjivanje i izlučivanje teških metala kao i nekih radioaktivnih supstanci iz organizma. Znači aronija je odličan izvor antioksidanasa pa sprečava bolesti srca i krvnih sudova, reguliše krvni pritisak i štiti zdravlje urinarnog sistema. poboljšava pamćenje i koncentraciju te reguliše nivo šećera u krvi i jača imunitet.  Djeluje na probavni sistem tako što štiti od virusa i bakterija. Aronija je otporna na hladnoću, kao što je već rečeno pa zbog toga bez problema uspijeva u našim krajevima. Plodovi ostaju na biljci - ne opadaju i ne kvare se, pa  branje plodova može produžiti i na dva mjeseca. Aronija je otporna na štetočine i ne zahtjeva upotrebu pesticida. Zbog toga se smatra 100% ekološkom biljkom. Uspijeva na svim vrstama tla. Jedino ne podnosi sušu.

Plodove aronije najbolje je konzumirati u sirovom obliku, jer kuhanjem se gubi dio njezinih ljekovitih svojstava. Plodove aronije moguće je  koristiti i za proizvodnju džemova i marmelada, može se konzumirati i u obliku soka, čaja i kompota. Bobice aronije se mogu osušiti da bi ih mogli koristiti i zimi.

Kada je u pitanju sirup odnosno koncentrovani sok od aronije može se uzimati od 0,3 do 0,5 dcl soka. U zavisnosti od indikacija za koju se sok koristi zavisi i doza. Za detalje i tačno doziranje obratite se svom farmaceutu.

 U svojim plodovima sadrži veliku koncentraciju antioksidanasa (tanine, biofenole, flavonoide, antocijanine, katehine), do te mjere da je čak mnogo moćniji antioksidans od brusnice. Zbog toga je korisna preventiva protiv malignih oboljenja, efikasno pročišćava organizam od štetnih materija, pa i teških metala. Od vitamina sadrži: C, A, E, B2, B6, B9 i vrlo rijedak vitamin P. Od minerala tu su kalcijum, kalijum, gvoždje, molibden, mangan, fosfor i jod. Osim toga aronija sardži i voćni šećer sorbitol.

Aronija, s plodovima je nalik na ribizu, ima kiseli i  opor okus.

Otporna je na zimu i mraz, pa tako preživljava na temperaturama i do -47 stepeni Celzijusa, zbog čega se još naziva i sibirska borovnica.

Slični proizvodi

Ecomer kapsule

ECOMER je jedinstven i standardizovn prirodni proizvod za jačanje imuniteta i poboljšanje opšteg stanja organizma.

Detaljnije

Imunoglukan kapsule

Dodatak ishrani s Imunoglukanom, vitaminom C i cinkom - pomaže prirodnu odbranu organizma.

Detaljnije

Imunoglukan sirup

Dodatak prehrani s vitaminom C i prirodnim Imunoglukanom u obliki sirupa (120 ml) – brzo aktivira prirodnu odbranu organizma.

Detaljnije

Origano čaj 50 g

Probotanic Origano čaj dobijen je sušenjem nadzemnog dijela biljke divlji origano. Ima izuzetno lijep i jak miris.

Detaljnije

Poslednje pogledani proizvodi

Sibirska aronija

Akcija Aronija Armedina SORTO -20 % od 12.06.-18.06. 

Detaljnije