Normolip 5 tablete

Ovaj preparat je dodatak ishrani na bazi hroma, gama-orizanola, fermentisane crvene riže, fitosterola i polikozanola. Veoma je koristan kao dopuna svakodnevnoj ishrane svih osoba koje imaju problem sa regulacijom šećera u krvi, ali prije svega se savetuje osobama sa povišenim trigliceridima i holesterolom u krvi. Hrom je mikroelement koja utiče na pravilno lučenje insulina i time reguliše metabolizam masti i šećera.

Cijena 13,40 KM

Količina

  • FERMENTISANA CRVENA RIŽA: djeluje  hipoholesterolski, - uzimanje fermentisane crvene riže u ishrani utiče na sintezu endogenog holesterola i na taj način učestvuje u postizanju ravnoteže ukupnog holesterola u krvi.
  • GAMA-ORIZANOL: djeluje hipoholesterolski, hipotrigliceridski, - specifična komponenta iz ulja riže, čije uzimanje je pokazalo da može povoljno da utiče na koncentraciju ukupnog holesterola i LDL holesterola u plazmi. Takođe, dokazan je i efekat kod vraćanja ukupnih triglicerida krvi na fiziološki nivo.
  • FITOSTEROL:djeluje hipoholesterolski, - fitosteroli, strukturno slični holesterolu, imaju pozitivan efekat na nivou crevnih receptora, ograničavajući resorpciju egzogenog holesterola. Uključivanje fitosterola u režim ishrane može pozitivno uticati na uravnotežavanje nivoa holesterola.
  • POLIKOZANOL: pak djeluje hipoholesterolski, - potpomaže kardiovaskularne funkcije, pozitivno utiču na nivo holesterola u krvi, sprečavajući biosintezu. Ograničavaju proizvodnju endogenog holesterola. Smanjuju koncentraciju ukupnog holesterola i LDL frakcije u korist HDL holesterola (dobrog holesterola) čime se postiže očuvanje kardiovaskularnih funkcija.
  • HROM: stimuliše metabolizam, utiče na metabolizam šećera i masti.

Preporučuje se uzimanje 1 kapsule dnevno uz čašu vode.

Normolip 5 kapsule 30 kom.,

AKTIVNI SASTOJCI (PO KAPSULI):

  • Fermentisani crvena riža - 200 mg,
  • Gama-orizanol - 150 mg,
  • Fitosterol - 120 mgPolikozanol,
  • (tit. 60% oktakozanol) - 5 mg,
  • Hrom - 200 mcg.

Slični proizvodi

Save oil kapsule

Save oil je omega dobijena iz Antarktički račića koji je najbolji izvor omega-3 na svijetu.

Detaljnije

Arteroprotect kapsule

ARTEROprotect® kapsule su dijetetski suplement namenjen održavanju i unapređenju zdravlja kardiovakularnog sistema.

Detaljnije

Sensomega

Omega-3 masne kiseline pomažu u očuvanju zdravog srca i krvnih sudova.

Detaljnije

Ribamed 40 kapsula

Ribamed štiti  srce i krvne sudove, reguliše trigliceride,

 " bisrti " vid i mozak.

Detaljnije

Poslednje pogledani proizvodi

Normolip 5 tablete

5 prirodnih komponenti, u režimu kontrolisane ishrane, može uticati na sniženje i održavanje fiziološkog nivoa holesterola i triglicerida u krvi.

Detaljnije